Painopastan valmistus

1. Liota värikasvit n. vuorokausi kylmässä, vähässä vedessä.

2. Keitä kasvit liotusvedessä n. 1-2 tuntia.

3. Siivilöi väriliemi.

Esimerkkejä liemisuhteista: kokenilli 10g /1 litra vettä, krappijuuri 80-100g /1 litra, reseda 60-80g /1 litra, sinipuu 10-20g /1 litra, sipulinkuoria 100-150g/ 1 litra

4. Lisää puretusaine kuumaan väriliemeen  (alunaa 2% + ureaa 5%,   -> aluna 2 % / 1 litra värilientä = 20 g alunaa) Puretusaineiden määrä lasketaan suhteessa väriliemen kokonaismäärään. Urea parantaa värin liukoisuutta ja kiinnityksessä antaa kosteutta, mutta ei ole välttämätöntä käyttää.

5. Lisää paksunnosaine (Printex PS 10) jäähtyneeseen väriliemeen voimakkaasti tehosekoittimella vatkaten.Paksunnosaine lasketaan suhteessa väriliemen kokonaismäärään (esim. 10 dl värilientä ja 40 –60 g paksunnosainetta). 50 g on ollut hyvä määrä. Eri kasveista voi tulla eri paksuisia liemiä, vaikka paksunnosainetta käyttää saman määrän.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Yksi vastaus artikkeliin: Painopastan valmistus

  1. Raija sanoo:

    Mistä tuota paksunnosainetta saa ostaa/tilata?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s